teisipäev, juuni 14, 2016

OutZider$


Jajah, väga räpp pealkiri, aga seda kõike vaid selleks, et võimalikke probleeme ära hoida. Nimelt käisin fotonäitusel, mille nimi just postituse pealkiri oli, aga seda normaalses inglisekeeles nagu allpoololevalt fotolt näha võib.


Selline salapärasus on tingitud faktist, et näitusel pilti teha ei võinud, aga kuidas ma sain seda mitte teha, kui  näitusel olid üleval selliste autorite tööd nagu:

Gordon Parks!


Tema töödest oli esindatud seeria "Fontenelle Family", mida saate näha siin.

Seetõttu on raamimine pisut nihu ja kõik on viltu, sest see oli minu esimene päev ipodiga pilti teha nagunii :D Kartsin vahelejäämist, sest paljud tegid salaja pilti ja jäid vahele. Pinge oli suur!

Eriti muidugi huvitas Diane Arbuse seeria, mis sisaldas pilte, mida me oma tundides käsitlenud olime. Nagu tema kõige kuulsam foto granaadiga poisist ja kaksikutest õdedest.


Selle foto kõrvalolev tekst on väga loetav, kes vähegi soovib lugeda. Poiss pildil kirjutas oma emotsioonidest tol pildistamishetkel, päris huvitav teadmine.





Viimaseks kirsiks kaks fotot Nan Goldinilt. Vau, eks? :))




Need olid ühed vähesed värvilised fotod, palju oli ikka mustvalget, vanemat teemat. 

Näitusel olid esindatud järgmised kuulsad eelmise sajandi fotograafid nagu: Diane Arbus, Nan Goldin, Danny Lyon, Gordon Parks, ja Garry Winogrand. Viimasega saate sügisel ka tuttavaks.
Tegemist oli väga tugeva ja sügavamõttelise näitusega, mis oli ääretult populaarne ja rahvarohke. Inimesed maksid suurt raha, et neid töid näha..millal meil asi nii kaugele jõuab.


Loe kogu näituse kohta lähemalt siit.


2 kommentaari:

Krista Majak ütles ...

Väga põnev ja tore, et ikkagi salaja pildistasid :)

Fotoring ütles ...

Fotograafia nimel kõike, eks? :)