neljapäev, detsember 31, 2015

Remi jõul 2015



Jõulutaat tõi kinkekaardi. Selle eest sai double exposure Sony kaamera sisene app ostetud. Taasavastamise rõõmu palju - pakub rohkem võimalusi kui kiviaegsetel peegelkaameratel nagu nt K5, millele ise tarkvara installida ei saa - tehaseonud otsustavad mis sulle hea on (firmware oli ainuke mass-uuendus viis). Arvuti võimaldab palju, kui sa seda aega oskad efektiivselt rakendada. Tore, et saurusteaeg on möödumas ning uued innovatiivsed ideed on turgu hõivamas.



Sarnase pildi sai ka analoogkaameratega - seni, kuni tehaseonud otsustasid, et me kerime filmi automaagiliselt ise sinu eest ära (jällegi omad plussid ja miinused). Ajalugu kordub, digi vs analoog võrdlus pole teemaks.

Nüüd on rohkem võimalusi - saab valida kas teed pildi kohe ära või tuunid hiljem. Mõlemal on omad plussid ja miinused. Mõlemad on loomingulised tööd, kui sa seda võimalust kasutada oskad.
Antud juhul ei olnud tuunimist vaja. Seekord tehaseonud jätsid valikuvabadust ja ma sain pildistamise ajal juba rõhutada (weighted average, lighten, multiply, screen, jne) mis oluline - leading lines!

1 kommentaar:

Kerly ütles ...

Mõnus lugemine foto juurde, väga hea ja arendav.
Tore Remi, et vaevaks võtsid.