neljapäev, aprill 19, 2012

Viiekümne kaheksas tund

Tänane tund oli filmipõhine. Vaatasime Annie Leibovitzi portreefilmi tema elust ja loomingust. Loodan, et teile film meeldis ja tekitas häid mõtteid. Kes tahab Leibovitzi loominguga lähemalt tutvuda, võib uurida, mis Vikipeedia tema kohta ütleb. Seal on palju huvitavaid viiteid tema fotode ja elu kohta (http://en.wikipedia.org/wiki/Annie_Leibovitz)

Filmi ajal peatusin korraks ka intellektuaalil Susan Sontagil. Tema sulest on ilmunud palju huvitavaid raamatuid, kuid kahte neist, mis on fotograafiast ning ka eesti keelde tõlgituna soovitaksin teil lugeda.

Täpsemalt siis:
Susan Sontag "Fotograafiast" http://tartu.ester.ee/record=b1830249~S1*est
Susan Sontag "Vaadeldes teiste valu" http://tartu.ester.ee/record=b1966421~S1*est

Viimane on õhuke raamat, mida ei tasuks üldse karta :)

Koduse tööna jääb teil teha üks portree, mis peaks olema mingit moodi eriline. Tahan neid oma meilile saada kolmapäeva õhtuks!

Fotoringi grupipilt tuli täna tundi kokkuvõtvalt. Nimelt jäi Kaisale ja ka teistele silma see, kuidas Leibovitz suutis jäädvustada Rolling Stones'i liikmeid pidevalt kuskil lamaskledes. Sellest tuli ka idee teha taoline seeria. Pildistasid kõik.
Fotosid, kust idee ammutatud sai on näha siin https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-IvoGwLpYUC-b0xO2kuEZQqhqnkDZTaB_0J2wmrrihvnieI_k5mCBLwnk7OnP8BrsnvvEfQZcrbPRHw0W_x6PJGomW58tmgAt4G_yFE7oOK0vjPFNXLFBJYQSqq_x7LTstVyk/s1600/MIck+Jagger.jpg siin https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHkOH61_dAOoO6TX5aCDi3R1CmZvlZOENkktarM018gNg9ecgQV3ET1YePrpiVcrBdup0OmsdSTOXTZfFqAk_9sjG4_d7danzb1g5NhuTB0icanzFogXmpDtHejfQ5qvs5AH-U/s1600/Kieth+Richards.1977.Annie+Leibovitz.jpg ja veel laias googlemaailmas, kui vaid Keith Richards või Mick Jagger otsingusse klõpsida.

2 kommentaari:

Martin ütles ...

Mulle meeldis film ja pildid!

Uku Peterson ütles ...

Väga hea, et meeldis. Mulle endale meeldis see ka. Huvitav lugu ühe fotograafi kujunemisest.