neljapäev, veebruar 16, 2012

Neljakümne esimene tund

Pärast põgusat ülevaadet fotograafia kujunemisest rääkisime analoogfotograafiast üldiselt, filmidest ja kaameratest. 

Peaksite nüüd oma filmikaamerad valmis panema ja need, kellel värvifilm kaameras sees, selle täis pildistama, et teha ruumi mustvalgele filmile. Soovitan kindlasti osta 400 ISOga Kodaki T-Max 400 või Ilford HP-5 Plus 400 (mitte HP-E). Neid on saada nii 35mm kui laia filmina.

Pildistama peaksite hakkama võimalikult vara, kuid märtsi esimese nädala lõpuks peaksid filmid täis olema, et neid 8. märtsil ilmutada saaksime.

Meeldetuletus veel kõigile, kes täna kodutööd ei esitanud, et enne ilmutada ei saa, kui mulle linnamaastik on esitatud ja samuti uus kodune töö 1. märtsiks. Soovin, et teeksite fotod nii digikaameraga kui ka filmikaameraga.

Koduseks tööks on maalida päikesega. Kuna fotograafia tähendus on valgusega/päikesega maalimine, siis seda ootan ka teilt. Ei mõtle siin lightpainting' ut, mida juba teinud oleme, vaid jälgige hoopis päikest. Päike näitab ennast meile jälle rohkem ning loob praegu väga huvitavaid varje ja mustreid. Pildistage seda nii, kuidas pähe tuleb.


Järgmisel nädalal kohtume ikka multimeedia laboris, sel nädal näitust vaatama ei lähe, kuna galerii on õhtul suletud. Nii et kodused tööd kaasa ja need, kellel filmi laadimise osas on segadus, võtke oma kaamerad kaasa!

Tunni esimesel poolel tegime juba varakult ära grupipildi kuna Anni ja Martin pidid varem ära minema. Idee olla indiaani tootemid pildistavate turistide ees, tuli Kaisalt (turistid lisandusid küll hiljem) ja pildistas Anni. Kas õnnestus hästi? Seda saab võrrelda http://en.wikipedia.org/wiki/Totem_pole siit õigeid tootemeid vaadates.

Pildil ees kaameratega Anni (vasakul) Betti (paremal) ja tootemid vasakult alt üles: Rauno, Martin, Uku, Martin ja Kaisa, Martina, Mari ja Marta. Küll meil on palju Mar-tootemeid :D

2 kommentaari:

Kaisa ütles ...

vasakult vist ikkagi?

Uku Peterson ütles ...

Hea tähelepanek. Parandasin ära.