teisipäev, oktoober 12, 2010

Läki hiisi pildistama!





Allikas: Maavald
Autor: Ilme Parik

Selle kuu lõpuni on võimalik saata oma fotosid Maavalla hiite fotovõistlusele ning kandideerida toredatele auhindadele.

Pildistada võib hiisi, pühi kive, pühi allikaid, pühi puid, ristipuid jt ajaloolisi pühapaikasid.
Tartu ümbruskonna tuntumad pühapaigad on näiteks Toomemäe ohvrikivi ning Koke külas asuv Kiigeoru hiiesalu. Ka Põlva lähedal asuv Suur ja Väike Taevaskoda, Otepää Pühajärv, Harjumaa Lehmja tammik ning Saaremaa Panga pank on looduslik pühapaik.

Peaauhinnad jagatakse välja täiskasvanute ning noorte (kuni 16aastaste) osas. Lisaks on eriauhinnad Põlvast pärit noorele fotograafile, Põlvamaa ja saarte pühapaiga fotole ning parimale pühapaiga teemafotole: kivi, puu, veekogu, annid, tavad, kaitstavad liigid ja hiie valu.

Ajaloolised looduslikud pühapaigad on Eesti vanimad looduskaitsealad ning nendega on tihedalt seotud meie rahva vaimne pärand ja identiteet.

Eestis on teada üle 500 hiie ja 2000 muu loodusliku pühapaiga. Pühapaikade otsimisel võib olla abi Muinsuskaitseameti kultuurimälestiste registrist, kus leiab ka mälestise kaardilingi. Tuleb valida huvipakkuv maakond, soovi korral vald ning arheoloogiamälestised. Muude mälestiste hulgast leiab siis ka kaitsealused pühapaigad: http://register.muinas.ee/?menuID=monument

Enne pildistama asumist ja võistlustööde saatmist tasub aga kindlasti tutvuda tähelepanelikult võistluse lähteülesande ja tingimustega.


Edu!



Kommentaare ei ole: