teisipäev, märts 02, 2010

Tee ERMis oma näitus!


Leidsin ühe ägeda pressiteate.

Ehk on kellelgi pealehakkamist või ideid midagi korraldada, võime seda ka üheskoos teha.


Tee ERMis oma näitus!

EESTI RAHVA MUUSEUMI
PRESSITEADE 25.02.2010

Eesti Rahva Muuseum kuulutab välja ideekonkursi „Oma Näitus”, mille võitjad saavad teha ERMi näitusesaalis oma väljapaneku.

Märtsi lõpuni kestev konkurss on mõeldud kõigile neile, kes igapäevaselt muuseumitööga ei tegele. Nii eraisikuid kui ka kodanikuühendusi või organisatsioone kutsutakse esitama oma näituseideed, mille keskmes oleks tänane või eilne igapäevaelu.

Tulevase näituse võib teha oma asjadest või kasutada ERMi kogudes leiduvat. „Näitust saab ju teha igasugustest asjadest – oma tavalisest nädalast, kodust, organisatsiooni igapäevatööst või sellest, kuidas teie suguvõsas pulmi peetakse,” selgitas ERMi teadusdirektor Pille Runnel. „Lihtsalt pange oma mõtted kirja ja saatke meile!”

Ideid saab esitada veebilehel www.erm.ee/naituseidee, vastu võetakse ka posti teel saadetud ning isiklikult kohale toodud näituseideed. Kõik võistluse reeglitele vastavad ideed lähevad avalikule hääletusele alates 14. aprillist, kui igaüks võib kaasa rääkida, millist näitust ta ERMis näha tahaks. „Mina ootan küll, et milliste heas mõttes hullude näituseideedega inimesed lagedale tulevad,” lisas Pille Runnel. „Ega iga päev ei anta ju võimalust teha muuseumis oma isiklik näitus!”

Esimene „Oma Näitus“ avatakse selle aasta septembris ja teine 2011. aasta märtsis. Kõigi osalejate ning hääletajate vahel loositakse välja ka ERMi meeneid.

„Oma Näitus” on osa Eesti Teadusfondi poolt rahastatavast rahvusvahelisest teadusprojektist (ETF8006), mis tegeleb muuseumikommunikatsiooniga 21. sajandi Eesti ühiskonnas ning kus osalevad Eesti Rahva Muuseumi teadustöötajad ja Tartu Ülikooli üliõpilased.

Lisainfo: www.erm.ee/naituseidee või Taavi Tatsi, ERMi teadur, 7350 447, taavi.tatsi(at)erm.ee

Lugupidamisega
Liisi Toom
Eesti Rahva Muuseum
Kommunikatsioonijuht
Tel: 7350 448; GSM: 52 70 534
www.erm.ee; www.twitter.com/memoryfield



NB! Ühtlasi on veel üks teine pakkumine, millest ma edasijõudnute tunnis räägin.





Kommentaare ei ole: