kolmapäev, märts 31, 2010

Fotokonkurss "Kultuuriloolised hooned ja kunstivarad Eestimaal"

Järjekordne konkurss, milles oleks soovitav osaleda. Edu!



Kunstiõpetajate kogukond ja Tiigrihüppe Sihtasutus kuulutavad välja fotokonkursi "Kultuuriloolised hooned ja kunstivarad Eestimaal"



Kunstiõpetajate kogukond ja Tiigrihüppe Sihtasutus kutsuvad kõiki kunsti- ja kultuurihuvilisi õpetajaid ning nende õpilasi osalema Eesti kunsti- ja kultuurilugu käsitleval FOTOKONKURSIL „Kultuuriloolised hooned ja kunstivarad Eestimaal“.

Oodatud on oma tehtud fotod Eestimaa linnustest, kirikutest, kloostritest, kabelitest (või nende varemetest), mõisakompleksidest, iga maakonna või linna märkimisväärsetest arhitektuurinäidetest, Eesti kunstnike loodud skulptuuridest, maalidest ja graafikast. Konkursile on oodatud Eesti arhitektuurist ning kujutavast kunstist tehtud fotod.

Fotokonkursi eesmärgiks on Eesti kunsti- ja kultuurilugu käsitleva pildivaramu loomine, mida on võimalik kasutada Eesti kunsti õpetamisel ja tutvustamisel.

Konkursi tingimused:

Konkursil osalejal on vaja registreeruda Kunstiõpetajate Kogukonna liikmeks.
Konkursil osalemiseks tuleb leida mõne Eestimaa paikkonna või valdkonna olulisemad kunstiobjektid ning neid võimalikult hästi pildistada. Võistlusfotod tuleb üles laadida Kunstiõpetajate kogukonna lehel http://kunstiop.edu.ee ->Pildiladu ->Lisa pilt ->Eesti kunst ->sobivasse alajaotusesse (alamkategooriasse) alates Koolielu loovusveerandi algusest 29. märtsist kuni 27. septembrini 2010.

Igal osalejal on võimalik üles laadida kuni 100 fotot.

Sisestatavatele fotodele tuleb kindlasti pealkirjaks lisada:
1. objekti, taiese nimetus,
2. autori olemasolul autor.
Kirjelduseks lisada:
3. asukoht (linn, maakond, küla),
4. lühikirjeldus (objekti valmimise aeg, kujutava kunsti puhul valikuliselt tehnika, materjal, mõõtmed).

Fotode hindamisel on lisaks foto kvaliteedile ning kompositsioonile oluline maakonna või linna oluliste kunstiobjektide võimalikult ülevaatlik kaardistamine, fotokogu terviklikkus.

Võisteldakse kahes vanuseastmes:
1. õpilasest autori pildikogu,
2. õpetajast autori pildikogu.

Esitada võib töötlemata värvifotosid, mis ei ole osalenud teistel konkurssidel.
Fotode üleslaadimise võimalik suurus on 600KB.
Fotod jäävad loodavasse pildivaramusse ning neid on võimalik kasutada autorikaitse litsentsi Creatiave Commons Attribution-Share Alike 3.0 alusel.
Parimad tööd avalikustatakse ka Koolielu portaalis.

Fotokonkursil osalemiseks täida õige registreerimisankeet.

Õpilased: http://www.eformular.com/marjuli/registreerimisankeet.html
Õpetajad: http://www.eformular.com/marjuli/registreerumisankeetopetajale.html
Konkursil ei saa osaleda hindamiskomisjoni liikmed. Foto saatja vastutab esitatud fotode autorluse ning esitatud andmete õigsuse eest. Enne fotode üleslaadimist palun tutvuda piltide üleslaadimise juhendiga: http://kunstiop.edu.ee ->Pildiladu ->Juhend. Kui ei õnnestu faili üleslaadimine konkursi kodulehele, siis palun probleemist teada anda e-posti teel marju.liidja@gag.ee

Võitjad selgitab kompetentne hindamiskomisjon. Vaba rahvahääletus 28. septembrist kuni 28. oktoobrini 2010.a. internetileheküljel http://kunstiop.edu.ee. Osalevad kõik konkursile laekunud foto(kogu)d.

Auhinnad:
I koht mõlemas vanuseastmes – digitaalne fotoaparaat,
II koht mõlemas vanuseastmes - MP4-mängija,
III koht mõlemas vanuseastmes – komplekt: veebikaamera, hiir, kõrvaklapid.
Võitjate nimed avalikustatakse hiljemalt 1. novembril 2010 internetileheküljel http://kunstiop.edu.ee; http://www.koolielu.ee; http://www.tiigrihype.ee




Kommentaare ei ole: