kolmapäev, november 12, 2008

Fotonäitus "Täppidega tähed säravad"

“Täppidega Tähed Säravad“ on Eesti Kunstiakadeemia
fotograafia osakonna tudengite näitus
Euroopa Liidu Maja infokeskuses


Foto: Sigrid Viir



“Täppidega Tähed Säravad“ on Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakonna tudengite näitus Euroopa Liidu Maja infokeskuses (Rävala 4/Laikmaa 15, Tallinn). Et enamus meie fototudengeid on kasutanud võimalust viibimaks Euroopa Komisjoni kõrgharidusele suunatud programmi ERASMUS raames mõne teise Euroopa Liidu riigi kunstikõrgkoolis, siis käesolev näitus on valik nende teostest, fotodest ja videost mis suhestuvad kohaliku kontekstiga.

Kindlasti sisaldub esitatud töödes noorte fotokunstnike isiklik ja originaalne vaatenurk elu ja kunsti kohta eksiilis, ent kuivõrd see erineb tavapärasest, jääb vaataja otsustada. Osalevad kunstnikud Berit Teeäär, Helen Melesk, Karel Koplimets, Lea Tui, Anna-Stina Treumund ja Sigrid Viir jagavad oma eriarvamust Praha, Vilniuse, Brüsseli, Amsterdami, Utrechti ja Karlsruhe kohta. Näituse pealkiri on tuletatud ühelt poolt eesti tähestiku täpitähtede ja euroliidu tähepärjast sümboli „kokkupõrgatamisest“, teisalt aga Majakovski teemalisest parafraasist, et „kui täppe tähtede peale sätitakse, siis järelikult on neid kellelegi vaja.“ Näituse „Täppidega Tähed Säravad“ probleemistiku saabki kokku võtta ühtlustava ja unifitseeruva kultuuriruumi ning lokaalse eripära võrdlusena. Näitusel Näitust „Täppidega Tähed Säravad“ on võimalik vaadata tööpäevadel kell 11.00 – 17.00

Ekspositsioon avatakse reedel, 07. novembril 2008 kell 15.00 ja seda on Tallinnas võimalik külastada 05. detsembrini. Pärast seda viiakse näitus üheks aastaks Eesti maakondadesse ringlema.

Pressiteate koostas Eesti Kunstiakadeemia fotoosakonna juhataja, professor Marco Laimre.


Professor Marco Laimre
Fotograafia osakonna professor, osakonnajuhataja / Professor of the
Department of Photography, Head of the Department
Eesti Kunstiakadeemia / Estonian Academy of Art
Tartu mnt. 1, 10145 Tallinn
GSM +37256217106
ph +3726267337
fax +3726267337
e-mail okram@artun.ee




Kommentaare ei ole: