reede, november 16, 2007

Neljapäevased tunnid on kujunenud erilisteks

Tartu Kunstimajas (Vanemuise 26) on võimalik külastada
kaasaegse kunsti näitust

„Midagi on valesti.“

Pildistas: Timo Toots


„Midagi on valesti.“ („Something is Wrong.“) on noorte kunstnike näitus mis kõnetab kunstihuvilisi erilisel kunstisotsiaalsel viisil, pakkudes välja interaktiivseid, fotograafilisi ja videokeskseid lahendusi „ühiskonna vaiksetele valupunktidele“ (Porri), stereotüüpide ja ebausklikkuse analüüse kõige igapäevasematel teemadel. Näitusel tervikuna puudub konkreetne ideoloogiline positsioon (Monko), pigem kehtib erisuguste väljakutsete paljusus ja sünergia.

Sigrid Viir on lavastanud fotoseeria sugulaste ja ühiskonna poolt noorele naisele seatavate sotsiaalsete ootuste teemal pealkirjaga „Postkaart Vanavanematele“.

Helina Kõrm esineb fotoinstallatsiooniga „Naine Radiaatoris. Mõistus Tühikäigul ehk kolm päeva palgata puhkust alateadvuses.“

Karel Koplimets puudutab oma videoinstallatsiooniga „Kõik on Korras“ autoga „hängimise“ temaatikat, ähvardades „hängijaid“ tõelises köies rippumisega.

Tanel Rannala seevastu on fotoseeriaga „Kuiv Tee“ uurinud kiirendusvõistlusejärgset parklat, kiirenduste ja pidurduste graafilist ajalugu.

Timo Tootsi interaktiivne installatsioon „Don`t“ tegeleb käitumismallidega kunstigaleriis.

Taaniel Raudsepp pakub interaktiivse ja kohaspetsiifilise installatsiooniga „Personal Offering“ võimalust mõtisklemaks ekraani ja vägivalla seostest.

Krõõt Tarkmeele keeleuuring „Wanna touch my favorite band?“ pöörab tagurpidi igasuguse „bändinduse“ ning avab säravaid perspektiive braille` (pimedate kiri) kasutamises.

Laura Tootsi fotoinstallatsioon „Lõputa“ arhiveerib lõpmatut narratiivi värskelt asfalteeritud teejuppidest.

Kristiina Hansen on ehitanud tulevikuennustamise masina mis kasutades kohvipaksu näitusekülastajatele saatust selgitab.

Näitus „Midagi on valesti.“ on produtseeritud Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi (Põhja pst. 35, Tallinn) poolt ja oli üliedukalt avatud 28. septembrist 21. oktoobrini käesoleval aastal. Nüüd võiks öelda, et EKKM on tulnud Tartusse.

Näitus sai teoks Eesti Kultuurkapitali toel ja on avatud 15. novembrist kuni 16. detsembrini 2007, kella 12.00 - 18.00 kolmapäevast esmaspäevani.

Pressiteksti koostas Marco Laimre.
+372 562 171 06
okram@artun.ee

Ehk siis neljapäeval 22. novembril pakun KÕIGILE fotoringi õpilastele võimaluse seda koos külastada. Selleks kohtume Vanemuise 26 maja ees kell 17:15, see maja asub natuke maad Vanemuise mäest üles kõndida, samas majas, kus on Pizza Opera vms. Riietuge soojalt ning võtke kindlasti kaasa kaamerad.


Pärast ühisgrupipilti lähevad algajad koju ja edasijõudnutega jätkame tunniga TÜ Spordihoones, kus toimub suur TÜ aeroobikapäev. Kohapeal saate ülesanded ning palun esitada need järgmiseks tunniks ehk siis 29. novembriks. Mida varem pilte bloogi ilmuma hakkab, seda parem. Ootan aktiivset osavõttu!



Kommentaare ei ole: